Tuesday, October 13, 2009

diari 13 oct dalam hidupku






Ini adalah gambar buku-buku yang aku baru beli hari ini
Aku pun tak tahu kenapa aku beli buku-buku tu
Masa aku beli buku tu
Sebab kelas Simulation and Modelling cancel
Aku nak pergi bank je lepas tu
Tapi entahlah hati ni tertarik pulak nak pergi kedai buku
Jadi aku pun melangkah ke kedai buku
Aku mula-mula tengok satu dulu
Yang pasal tips pilih jodoh
Tapi lepas tu nampak pulak yang dua lagi
Erm,bila totalkan semua macam dah over budget
Tapi berkenan lah
Entahlah tak taw kenapa
Try tanya pak cik kedai
He he..dapat diskaun skit
Terus beli tiga2
Wah,rasa macam ada satu kepuasan dalam diri bila dapat memiliki tiga buah buku tersebut
Macam tak percaya pun ada jugak
Tapi kenapa buku tu
Kenapa tak pasal yg lain
Ok,jadi lepas tu jam 9.45 am ,aku pergi library,print my assignment
Lepas tu berjalan pergi kelas dengan beg plastic di tangan
Aku merentas fakulti sains,fakulti pendidikan,pusat CICT
Blok N28 dan akhirnya Alhamdulillah
Aku sampai ke destinasi yang dituju
Dengan sepantas yang mungkin aku cuba mendaki tangga ke tingkat 5
HUH,doa jelah lecturer tak masuk lagi
Sebab kelas jam 10
Aku tgk jam dah jam 10.09 ni
Dengan pembalut buku plastic yang panjang tu
Rasa macam semua orang pandang pelik kat aku masa aku jalan
Tapi aku xkesah pon
Bukannya aku wat salah
Lepas tu bila aku masuk kelas

Wah ,lecturer tak masuk lagi
Alhamdulillah
Jadi hari ni test
Aku xbaca apa pun pagi ni
Tapi aku dah baca minggu lepas
Harap ingatan ada lagi
Dan Allah memberi ilham kepadaku untuk menjawab

Lepas jawab aku terus hantar
Lepas tu aku karang puisi kat bawah ni
Ntah kenapa tetibe je muncul idea
Aku memang suka mengarang puisi
Aku harap aku dapat bukukannya suatu hari nanti
Aku terlupa nak terbalikkan tajuk buku yang aku baca
Sebenarnya masa aku masuk kelas
Aku tgk lecturer takde lagi
Aku terus baca buku “Aku terima Nikahnya”
Lepas tu aku letak atas meja
Hah terkejut aku bila lecturer aku Tanya
“NAK KAHWIN DAH KE”
Huh,malu giler aku
Terus aku ambil buku tu dan simpan
Erm…lepas tu aku bincang skit dengan project partner aku pasal
Our project documentation
Almost done
But extra work that I have to do
“I must do it faster”I said in my heart
Esok aku ada 2 test
Esok jugak aku kene urus International Student Festival
Very busy
Perhaps I can answer the test well
And I have the confidence to talk in the festival
Aku try cm bese
Aku belasah je omputih tu
Tapi aku try gak check aku punya grammar
Hehe…
Esok aku tak tahu nak pakai ape utk festivalnya
Aku pakai baju kurung jugak
Xkesah;lah org nak kata ape
Be Myself….lah(lg senang kan)
Sebab diorang dah bg aku baju utk pakai
Tapi Mashaallah
Baju kebaya singkat dan jarang
Wane pink lak tu
PErgh……gilerlah…
Malulah Aku
Aku pulang balik baju tu..
Aku cakp “That dress is ugly”
Aku rasa diorang marah
Tapi
Aku ada pendirian..
Anis yang degil-mama aku penah cakap
So,till here..my dear friends..
I hope tomorrow is going to be Okay and
Perhaps no one belittle me
Tomorrow………..

No comments:

Post a Comment