Thursday, October 22, 2009

hari ni...22 okt

aku sedih sangat
aku baru balik dari fakulti
dan aku balik tanpa kunci
aku penat sangat

mengalir lagi air mataku
huh..ntah knp aku pun tak tahu
aku penat tapi aku nak study
ada jalan nak ambil kunci tapi

hari ini hujan lebat..
nanti tangan terlepas memanjat
tingkap tu aku nak panjat
tapi hari ni rasa gayat

lagipun aku masih dalam baju kurung
tapi tingkat 5 tak kurang
dengan tingginya yang boleh melayang
aku undur kebelakang
xjadi nak mula panjat tiang

tingkat 5 tinggi
kalau jatuh boleh mati
aku takut terlepas tangan je sbb tgah hujan ni

terpaksa aku duduk luar bilik
alhamdulillah ada sikit nota
dan novel kasidah-kasidah cinta
dapat aku baca memenuhi ruang masa yang ada
tak sanggup aku nak bazir masa

air mata ini
selalu mengalir
sejak akhir-akhir ini
tapi hari ini..

aku jumpa Kak Rita
Kak Rita tegur aku dulu
kami bersalam dan berpeluk
"selalu nampak dia ni"kata kak Rita
"memang selalu sendiri ke?"kak Rita tanya lagi
"suka study sorang ye?"kak Rita tanya lagi
"tak,cuma kawan yang lain lebih suka dok bilik"jawab aku
"anis suka baca buku kat library"kata aku lagi

aku jadi suka sangat bila dapat jumpa
Kak Rita dengan kawan-kawannya
hari ini
tudung aku jadi lebih banyak inci
semuanya kerana sebuah pertemuan ini
mereka sudi membimbing ana dalam hal ini
ana syukur Ya Allah
tapi yang penting
mesti sentiasa niat keranaNya
dari situ akan ada istiqamahnya

Aku syukur padaMu
Ramadhan yang berlalu
membawa erti padaku
semuanya berlaku masa

aku pergi program mabiq
di situlah aku bertemu dengan rakan yang soleh&solehah
Dulu aku try selendang bidang 60
tapi aku just nak try kot
tu yang terus tercabut-cabut

Tapi kali ini aku tekad
dan kali ini beza dengan dulu
dulu aku sendiri
yang cuba ingin ubah diri
tapi kali ini aku ada teman membimbing diri

syukur Ya Allah

No comments:

Post a Comment