Sunday, October 31, 2010

Akukah Cinderella Itu
























1 November-Pejabat Kolej Perdana

Pada hari ini,aku pergi ke pejabat KP untuk mengambil hadiah daripada penulis yang berhati emas -->>Cik Lily Haslina Nasir.

Beliau begitu baik hati untuk mengeposkan buku "Akukah Cinderella ITu" kepadaku.

Aku selalu berangan dari sekolah rendah yang "Aku lah Cinderella Itu"...
Sampai lah aku masuk universiti pun aku masih berangan nak jadi Cinderella.
Kali ini aku juga akan mendoakan impian itu.

Alhamdulillah,Tuhan sudah memakbulkan doa aku untuk memiliki buku tersebut .

Aku,dia dan Klang Central..


TUDUNG NI??hehe...


Khas untuk pengantin baru..TAHNIAH..


Pada 31 Oktober 2010,aku bangun awal pagi dan bersiap untuk ke Klang Central semata-mata untuk memberi hadiah perkahwinan kepada seseorang.

Begitu juha untuk menemani rakan aku menziarahi rakannya di Hospital Tengku Ampuan Rahimah,Klang.

Aku tiba di Klang Central lebih kurang jam 3 petang dan setiba di sana,aku dan Amira solat dahulu.sejurus itu aku memaklumkan ketibaan aku kepadanya.

Pada jam lebih kurang 4.10 petang,kami pun berjumpa, di sampingnya terdapat ibu beliau.Aku minta maaf andai tidak dapat bersalaman dengan ibumu,aku takut sebenarnya.
Dan aku tidak mahu salah faham berlaku.
Tidak mengapa,biarlah.
Aku pun mesti meneruskan perjuangan aku di sini.

Terkilan juga aku akan pertemuan kali ini,yang merupakan kali pertama dan terakhir.

Terima kasih atas ked jemputan dan sebuah buku.
Andai itu takdirnya,aku redha dengan segalanya.

kISAH INI SAMA JE MACAM SALAH SATU NOVEL YANG AKU PERNAH BACA..tapi takpe aku sekarang nak baca novel "Akukah Cinderella Itu".
Aku harap akulah Cinderella itu...=)

Aku cuba menahan sebak di dada,
tetapi terlerai juga sepanjang perjalanan pulang.

Tidak mengapa,takdir Tuhan meletakkan aku dalam situasi begini.
Aku dan Amira bertolak semula ke Sri Putri,Johor pada jam lebih kurang 9 malam.
Walaupun aku pulang dengan perasaan hampa,aku bersyukur,sekurang-kurangnya aku dapat juga bertemu dengannya.

Syukur Alhamdulillah,aku dan Amira selamat pergi dan pulang.

Tapi sayang ,hanyalah impian,bulan tak bisa tunggu di taman..

Thursday, October 28, 2010

IN a dilEMMA

I am not sure but that someone had put me in a dilemma whether go or not to go .

But I told u it is impossible for me to attend as I am having my final examinations and I don’t want to spoiled everything that I had worked for just because of my emotions.

I am so sorry but I could not.
I would like too but if it only would be before u tie the knot.Then it is possible for me.

I hope u understand.

I will pray for ur happiness,dont worry dear..














Wednesday, October 27, 2010

Dearest ..

Yesterdaya,i am supposed to read a few chapters but at 9pm something disturbs my mind that make me feel so uncomfortable feelings and i have gotta go to sleep.

This morning i will have 2 presentations,and i hope that i could control my emotion and let it go before i speak to everyone.

Because one of the weaknesses is i cant hide my face expressions that always reflect the reality in me.

And that is the reason why i am writing this.
Because i really need to write before i go because i dont like spreading it but just keeping it to myself until i could not help it and feel so hard.

But anyway,i pray the best for u.

Let the time shows the reality.

Tuesday, October 26, 2010

the way

Today is the first day of the activity which is XBOX Games.
It is good and for sure a little bit tiring.
Yeah,Microsoft Evangelist,Ian Su came in the morning.He will be here till wednesday and we hope he enjoyed time with us.
And me,Chrysalite and Ck is having dinner together with him today.



Wow,Alhamdulillah.
I hope i could work overseas right after i finished my studies next year and work a few months in Malaysia.I knew i will be in the place i had dreamed of.I am sure of it.

The opportunities is there.Career,dreams,ideas...It just the matter of time.

I am leaving and turning a new leaf.


I knew where am I heading.

~Anis dreams never ends~

Sunday, October 24, 2010

I want a new life

I am not sure ..
I dont want to say anything about my life right now..
Please..
Allah..help me..
I want to go to the magical world..
It has angels and fantasy..
I am no longer me..
I am leaving..

Yesterday




Yesterday..
Felt like having a brand new life

Saturday, October 23, 2010

today is full of faces

I am not sure what is happening on me today.
I need to go to several companies just to find a sponsorship for the programme that will be conducted in my university .And when i was talking to the shop owners,my friend noticed that i was not smiling not friendly speaking.I am not sure what is happening.

But,i think the call by someone from yesterday had affected my life too much.
Crazy..Mental Sickness is what i could described over this issues.

If i would have told everyone in this world the true story,I am sure everyone will says that it was just like in a fairytale story that turn into reality.YES IT IS.
Nur kasih?..Ketika Cinta Bertasbih?..Lagenda Budak Setan?..haha..LOL

I am confused about the characteristics of that person but I am still having a good taught on that respective person.But,there are more disappointment that satisfaction.

And that makes me forgive but very hard to forget.I had tried to forget that but when i answered the call yesterday,it comes back and i have been in hard time over and over again.I dont like this tears,it sucks..

Actually,there are many things i would like to tell that someone but i could not.Something is stopping me from what i wanna do.I am becoming and turning into another type of person which is more quiet.I am not as I am as before even for these few weeks.It is rainy these few days and i had tried to go somewhere else by myself just to get some new environment.

But thats help out but just for a moment.I hope everything will goes well as long as the time goes by.

There are many things i dont understand about that person.
At first,i was thinking that maybe that someone just dont understand the value of loyalty.Sometimes,we are just thinking too much about our own and all the persons around us but we forgot to the one that always be by our side and we let it go just like a smokes passing by the wind.

For me,even if i got to know an imperfect person and also found many weaknesses in them,i would be really appreciate their care,love and friendship until i am taking it seriously and make them as very precious gift that i have in my life.

But,at the other side,i was thinking that someone is judging a persons based on the physical appearance.Do judge everyone like this regularly if u are perfect.

Maybe that is the solution.

Thanks ya..
You seems like nothing is happening and yeah..you are some kind of telling me that you were not wrong .

I am not sure how could u said that when it does not mean anything for now ,i mean useless, and it is hurtful. Even more hurtful for the heart to receive.

For that someone if u read this,
I wish u realize that loyalty is a value that u must learned in order not to let others felt down and unappreciated.

But what else could i do, feels like it is too late.
Too late to say GoodNight and too early to say GoodBye..
I am sorry..but could i tell u that I miss you.
Please forgive me.

I believed that you are right
you deserve it
you are good
you are just too good
SO good as unreachable scale to be explained.

Do remember that
"What goes around comes around"

-pure souls to be telling the thruth-

Friday, October 22, 2010

Terima Kasih Cik Lily Haslina Nasir

Khas buat penulis idola Cik Lily Haslina Nasir..



Pada hari ini,aku bangun awal.Aku sempat membelek nota pelajaran sebentar.Sejurus selepas itu,aku melangkah ke kedai fotokopi yang terletak dekat dengan Dewan Sultan Iskandar.Aku berjumpa seorang kawan yang not wearing glasses sebelum pukul 9 untuk memberikan buku.Selepas itu ,aku juga pergi ke Perpustakaan Sultanah Zanariah untuk memulangkan buku.

Setelah itu, aku teruskan langkah ke fakulti untuk berdiskusi dengan Microsoft Student Partners mengenai program Mix On Campus UTM 2010.

Pada hari ini, semuanya okay sampai ke kelas yang tamatnya jam 12.15.Selepas itu,aku juga pulang ke kolej dengan bantuan seorang kawan sekelas (wearing glasses).

Aku terpaksa bergegas semula ke fakulti pada jam 2 ptg with a friend that is wearing glasses with baju kurung.Terima Kasih Mizah.

Setelah itu,aku pun melakukan tugas seperti yang dikehendaki.Dan pada jam 4.26 pm,aku mendapat pesanan ringkas (SMS) daripada seorang teman yang telah sekian lama senyap.

Aku tak tahu,aku mula sedih membaca SMS tersebut dan aku cuba menahan sebak kerana terdapat rakan2 lain di sekelilingku.

Aku pulang dan aku terus meletakkan diri di atas katil dan cuba untuk melelapkan mata tetapi tidak berjaya.Selepas beberapa minit,aku pun membuka facebook.Dan aku bersyukur kerana masih terdapat insan yang hatinya sangat ikhlas seperti Cik Lily Haslina Nasir.Terdapat sekuntum senyuman di bibirku sewaktu membaca statusnya di FB.

Terima kasih yang teramat sangat kepada Cik Haslina Nasir atas keikhlasan hati beliau untuk menghadiahkan buku idaman saya "Akukah Cinderella Itu" karya beliau sendiri.

Di status facebooknya, beliau menyatakan:
Taip AKUKAH CINDERELLA ITU? di GOOGLE. Saya terjumpa sesuatu di blog Nur Anis Bte Nordin. Ditampalnya cover saya berserta doa: Ya Allah,aku meminta kepadaMu,makbulkanlah doa aku utk memiliki buku ini .Engkaulah yg beri ruang pada aku utk berjaya memiliki buku ini. Tolong aku ya Allah..

Oh, saya nak nangis.. pada Adik Anis saya tinggalkan pesanan minta emelkn alamat, nanti saya hadiahkan saja buku cinderella tu.(7 hours ago)

Lily Haslina Nasir
Taip AKUKAH CINDERELLA ITU? di GOOGLE. Saya terjumpa sesuatu di blog Nur Anis Bte Nordin. Ditampalnya cover saya berserta doa: Ya Allah,aku meminta kepadaMu,makbulkanlah doa aku utk memiliki buku ini .Engkaulah yg beri ruang pada aku utk berjaya memiliki buku ini. Tolong aku ya Allah..

Oh, saya nak nangis.. pada Adik Anis saya tinggalkan pesanan minta emelkn alamat, nanti saya hadiahkan saja buku cinderella tu.See More
8 hours ago · Comment · LikeUnlike

*
*
22 people like this.
*
ANTARA KOMEN-KOMEN DARIPADA SELURUH DUNIA DI FB BELIAU:
o
Rien Zaara ->rezeki. tuhan dh makbulkn doa anis..
8 hours ago · LikeUnlike · 2 peopleLily Haslina Nasir and Mudi Sufri like this.
o
Lily Haslina Nasir-> Terima kasih buat semua yang klik like. Saya sedang rindu-rinduan pada buah hati saya.. syahdu tetiba hari jumaat ni. terjumpa benda kecil ini.. buat saya rasa tambah terharu.. terima kasih buat PTS juga..
8 hours ago · LikeUnlike
o
Zuelia Abdullah ->kak lily......nk jumpa akk.............. rindu..!!
8 hours ago · LikeUnlike · 1 personLoading...
o
Rien Zaara ->same2 kasih kak LY.. ramai sokong akak... sy doa akk cept dpt jumpa yg trsyg tu ye..
8 hours ago · LikeUnlike
o
Hasnie Raha Hassan ->sy carik kt sume kedai buku yg besar di melaka x jumpa
8 hours ago · LikeUnlike
o
Harman Hj Hassan ->kak lily, saya pun nak jugak heheheheh
8 hours ago · LikeUnlike · 1 personLily Haslina Nasir likes this.
o
Suriyanti Suhaimi ->I miss you, Kak Lily ... Misi utama : nak dptkan bk Cinderella akak .. :)
8 hours ago · LikeUnlike · 1 personLily Haslina Nasir likes this.
o
Rain Hamzah -> kak....novel CAPALRELA Ada tak? hehehe...mulia sungguh hati akak, bangga saya! mudah2an rezeki akak bertambah melimpah ruah & murah...
8 hours ago · LikeUnlike
o
Kentang Pusing ->ermm.. saya bersyukur menjadi husna.. sy tak perlu jadi cinderella kak..:D dah khatam.
7 hours ago · LikeUnlike · 1 personLoading...
o
Wan Amalyn -> Kak Lily... agak2 orang yg hanya berdoa dalam hati, dapat jugak ke buku ni??? hahahaha
7 hours ago · LikeUnlike
o
Rahana Mohd Dahari -> Lily...tiap hari ku buka blog mu...baca entri mcm2...rasa macam bersua, bertentang mata n mcm bersembang2 .....mungkin aku rindu kengkawan...(Cah jauh di Mekah)...moralnya..heheheh nak novel free gak lah....(gurau jer...aku sokong apa jua novel mu Lily...nanti ku jelajah MPH atau SMO di KB )...)
7 hours ago · LikeUnlike
o
Jun Zurilawati Ku Zaifah -> terkesima
4 hours ago · LikeUnlike
o
Nur Anis Nordin -> Terima Kasih cik lily.Saya selalu bermimpi nak jadi cinderella.Saya minta doa dapat jumpa cik lily suatu hari nanti.Terima kasih cik lily.Terima kasih sangat.Sebenarnya saya sangat sedih hari ni..saya balik hostel pukul 6,saya menangis.Saya cuba tidur tapi tak dapat.Saya buka facebook,alhamdulillah,saya boleh senyum.Terima kasih cik lily.Semoga cik lily menjadi penulis terkenal di mata dunia.
about an hour ago · LikeUnlike · 1 personLoading...
o
Hasif Hamsyari -> Wah... Cayalah aunty. Tahniah...
31 minutes ago · LikeUnlike
* AN amazing comments FOR GOLDEN HEARTED AUNTIE lILY...

Anis:Saya pun rasa nak nangis kerana ada hamba Allah yang hatinya sangat ikhlas.
Semoga Allah memberi rezeki yang melimpah ruah kepada beliau serta bahagis di samping keluarga tersayang.

Lewatilah blog beliau : http://lilyhaslinanasir.blogspot.com/

Saturday, October 16, 2010

i am so sorry for not wishing u

I am very sorry
Please forgive me
I would never forget the day
And maybe i cant
Even if i try so hard to do so
But i am too disappoint
And that is too much
That the heart would not want to let it forget easily
And i tried so hard not to wish you
I run away from my laptop
Just to prevent myself
From wishing u
I had wrote a note
But Alhamdulillah
I am not sending it to u
I am so sorry









Wednesday, October 13, 2010

Akukah Cinderella itu?


Ya Allah,aku meminta kepadaMu,makbulkanlah doa aku untuk memiliki buku ini .
Engkaulah yang memberi ruang kepada aku untuk berjaya memiliki buku tersebut.

Tolong aku ya Allah..

Unexpected ending of the day..

Around 5.30 pm,i went to the library and while i was entering the main door,
there is somebody looking at me like some kind of weird comes from me.
And i was saying in my heart "Is there anything wrong with my face?"
So,i just move on and just dont care abt it.

And then i went to MSI,during maghrib ..

and ,yeah,when i was walking back to PSZ ,along the way in front of MSI..

I saw that somebody again ..

And at that time,that somebody asked me while walking...here it is(below):

somebody:Hye,Are u the girl that was acting in the video?

Me:yeah,haha.Very funny ,right?

somebody:yeah because i saw ur face is just the same as the girl in the video,and i keep thinking abt it.

me:Oh,By the way,how did u find out abt the video?

somebody:it is by accident.I dont know.Accidentally found in UTM and just spend time watching it.

me:oh,Thanks for watching.I hope u enjoyed it.

somebody;Yeah sure.So,U are an actress,right?

me:no,not really...my team just entered a competition and yeah i got the chance to act.

somebody:Wow,thats great.

me:em..okay..haha..thanks.

and yeah.i gotta go,bye.

somebody:yeah,bye.c u again.

rabu
13 okt 2010

Sunday, October 10, 2010

Mum is going to haj

10 oktober 2010..
Today is my dad birthday and also today my mum is going to leave us for a month to perform the haj.So,here are a few pictures that are taken at Kelana Jaya.A place where all of the participants wait before get going to KLIA.