Friday, October 22, 2010

Terima Kasih Cik Lily Haslina Nasir

Khas buat penulis idola Cik Lily Haslina Nasir..



Pada hari ini,aku bangun awal.Aku sempat membelek nota pelajaran sebentar.Sejurus selepas itu,aku melangkah ke kedai fotokopi yang terletak dekat dengan Dewan Sultan Iskandar.Aku berjumpa seorang kawan yang not wearing glasses sebelum pukul 9 untuk memberikan buku.Selepas itu ,aku juga pergi ke Perpustakaan Sultanah Zanariah untuk memulangkan buku.

Setelah itu, aku teruskan langkah ke fakulti untuk berdiskusi dengan Microsoft Student Partners mengenai program Mix On Campus UTM 2010.

Pada hari ini, semuanya okay sampai ke kelas yang tamatnya jam 12.15.Selepas itu,aku juga pulang ke kolej dengan bantuan seorang kawan sekelas (wearing glasses).

Aku terpaksa bergegas semula ke fakulti pada jam 2 ptg with a friend that is wearing glasses with baju kurung.Terima Kasih Mizah.

Setelah itu,aku pun melakukan tugas seperti yang dikehendaki.Dan pada jam 4.26 pm,aku mendapat pesanan ringkas (SMS) daripada seorang teman yang telah sekian lama senyap.

Aku tak tahu,aku mula sedih membaca SMS tersebut dan aku cuba menahan sebak kerana terdapat rakan2 lain di sekelilingku.

Aku pulang dan aku terus meletakkan diri di atas katil dan cuba untuk melelapkan mata tetapi tidak berjaya.Selepas beberapa minit,aku pun membuka facebook.Dan aku bersyukur kerana masih terdapat insan yang hatinya sangat ikhlas seperti Cik Lily Haslina Nasir.Terdapat sekuntum senyuman di bibirku sewaktu membaca statusnya di FB.

Terima kasih yang teramat sangat kepada Cik Haslina Nasir atas keikhlasan hati beliau untuk menghadiahkan buku idaman saya "Akukah Cinderella Itu" karya beliau sendiri.

Di status facebooknya, beliau menyatakan:
Taip AKUKAH CINDERELLA ITU? di GOOGLE. Saya terjumpa sesuatu di blog Nur Anis Bte Nordin. Ditampalnya cover saya berserta doa: Ya Allah,aku meminta kepadaMu,makbulkanlah doa aku utk memiliki buku ini .Engkaulah yg beri ruang pada aku utk berjaya memiliki buku ini. Tolong aku ya Allah..

Oh, saya nak nangis.. pada Adik Anis saya tinggalkan pesanan minta emelkn alamat, nanti saya hadiahkan saja buku cinderella tu.(7 hours ago)

Lily Haslina Nasir
Taip AKUKAH CINDERELLA ITU? di GOOGLE. Saya terjumpa sesuatu di blog Nur Anis Bte Nordin. Ditampalnya cover saya berserta doa: Ya Allah,aku meminta kepadaMu,makbulkanlah doa aku utk memiliki buku ini .Engkaulah yg beri ruang pada aku utk berjaya memiliki buku ini. Tolong aku ya Allah..

Oh, saya nak nangis.. pada Adik Anis saya tinggalkan pesanan minta emelkn alamat, nanti saya hadiahkan saja buku cinderella tu.See More
8 hours ago · Comment · LikeUnlike

*
*
22 people like this.
*
ANTARA KOMEN-KOMEN DARIPADA SELURUH DUNIA DI FB BELIAU:
o
Rien Zaara ->rezeki. tuhan dh makbulkn doa anis..
8 hours ago · LikeUnlike · 2 peopleLily Haslina Nasir and Mudi Sufri like this.
o
Lily Haslina Nasir-> Terima kasih buat semua yang klik like. Saya sedang rindu-rinduan pada buah hati saya.. syahdu tetiba hari jumaat ni. terjumpa benda kecil ini.. buat saya rasa tambah terharu.. terima kasih buat PTS juga..
8 hours ago · LikeUnlike
o
Zuelia Abdullah ->kak lily......nk jumpa akk.............. rindu..!!
8 hours ago · LikeUnlike · 1 personLoading...
o
Rien Zaara ->same2 kasih kak LY.. ramai sokong akak... sy doa akk cept dpt jumpa yg trsyg tu ye..
8 hours ago · LikeUnlike
o
Hasnie Raha Hassan ->sy carik kt sume kedai buku yg besar di melaka x jumpa
8 hours ago · LikeUnlike
o
Harman Hj Hassan ->kak lily, saya pun nak jugak heheheheh
8 hours ago · LikeUnlike · 1 personLily Haslina Nasir likes this.
o
Suriyanti Suhaimi ->I miss you, Kak Lily ... Misi utama : nak dptkan bk Cinderella akak .. :)
8 hours ago · LikeUnlike · 1 personLily Haslina Nasir likes this.
o
Rain Hamzah -> kak....novel CAPALRELA Ada tak? hehehe...mulia sungguh hati akak, bangga saya! mudah2an rezeki akak bertambah melimpah ruah & murah...
8 hours ago · LikeUnlike
o
Kentang Pusing ->ermm.. saya bersyukur menjadi husna.. sy tak perlu jadi cinderella kak..:D dah khatam.
7 hours ago · LikeUnlike · 1 personLoading...
o
Wan Amalyn -> Kak Lily... agak2 orang yg hanya berdoa dalam hati, dapat jugak ke buku ni??? hahahaha
7 hours ago · LikeUnlike
o
Rahana Mohd Dahari -> Lily...tiap hari ku buka blog mu...baca entri mcm2...rasa macam bersua, bertentang mata n mcm bersembang2 .....mungkin aku rindu kengkawan...(Cah jauh di Mekah)...moralnya..heheheh nak novel free gak lah....(gurau jer...aku sokong apa jua novel mu Lily...nanti ku jelajah MPH atau SMO di KB )...)
7 hours ago · LikeUnlike
o
Jun Zurilawati Ku Zaifah -> terkesima
4 hours ago · LikeUnlike
o
Nur Anis Nordin -> Terima Kasih cik lily.Saya selalu bermimpi nak jadi cinderella.Saya minta doa dapat jumpa cik lily suatu hari nanti.Terima kasih cik lily.Terima kasih sangat.Sebenarnya saya sangat sedih hari ni..saya balik hostel pukul 6,saya menangis.Saya cuba tidur tapi tak dapat.Saya buka facebook,alhamdulillah,saya boleh senyum.Terima kasih cik lily.Semoga cik lily menjadi penulis terkenal di mata dunia.
about an hour ago · LikeUnlike · 1 personLoading...
o
Hasif Hamsyari -> Wah... Cayalah aunty. Tahniah...
31 minutes ago · LikeUnlike
* AN amazing comments FOR GOLDEN HEARTED AUNTIE lILY...

Anis:Saya pun rasa nak nangis kerana ada hamba Allah yang hatinya sangat ikhlas.
Semoga Allah memberi rezeki yang melimpah ruah kepada beliau serta bahagis di samping keluarga tersayang.

Lewatilah blog beliau : http://lilyhaslinanasir.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment